Paddenstoelensoep

Benodigheden:

  • 1 rode ui
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 60 gram gezeefde bloem
  • 8 dl groente bouillon
  • 4 dl kookroom
  • beetje tijm
  • beetje peterselie

Hoe te maken:

  • Rode ui snipperen
  • Paddenstoelen snijden
  • Teentje knoflook persen
  • Boter afwegen
  • Bloem afwegen en zeven
  • 7 dl Koude groente bouillon klaarzetten
  • 4 dl kookroom klaarzetten
  • Verse tijm en peterselie hakken.

[Gebruik een pan met dikke bodem]

  • Boter in de pan iets bruin laten worden, daarna de rode ui en paddenstoelen er in en flink aanzetten.
  • Teentje knoflook toevoegen.
  • Gezeefde bloem toevoegen en goed laten garen Beetje voor beetje de groentebouillon toevoegen Daarna de kookroom toevoegen.
  • Op het laatst de tijm en peterselie toevoegen.

Tip: Pistolets besmeerd met kruidenboter even in de oven, is er erg lekker bij.
Lekkere zelfgemaakte kruidenboter bij ons te koop. [Recept is geheim]

Eet smakelijk!